Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

05.05.2023

Схвалено законопроєкт щодо верифікації відомостей про пацієнтів

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів».

Документом передбачається внесення змін до законів України щодо верифікації даних між електронною системою охорони здоров’я та іншими реєстрами: Єдиним державним демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану та Державним реєстром фізичних осіб – платників податків.

Так, функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я повинні забезпечувати взаємодію між центральною базою даних та іншими інформаційними ресурсами. Для проведення такої взаємодії було визначено перелік відомостей про фізичних осіб, що обробляються та будуть верифікуватися між зазначеними ресурсами.

«Такі зміни мають на меті покращити якість даних про пацієнтів. Це дозволить отримувати медичні послуги безперешкодно (інформація про пацієнтів буде актуальною завдяки мінімізації можливих дублів), уникнути технічних помилок під час отримання доступу до власної медичної інформації тощо», – зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Процедура відбуватиметься з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Нагадаємо, від початку побудови електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ) захист даних завжди був пріоритетним завданням.