Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

26.03.2024

Із 1 квітня НСЗУ змінює умови оплати медпослуг

Служба змінює правила обліку та оплати послуг, внесених в електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Із 01.04.2024 почнуть діяти нові правила обліку та оплати послуг, що внесені в ЕСОЗ. Про це НСЗУ інформує в роз’ясненні від 20.03.2024 № 9096/11-15-24 (далі — Розʼяснення). Загалом служба повідомила про два нововведення.

1. НСЗУ не оплачуватиме послуги, надані поза адресами, зазначеними в договорі.

Норму про те, що НСЗУ не оплачує медичні послуги, надані за адресами місць надання медичних послуг, які не визначені договором, передбачає абзац 7 пункту 7 розділу І Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2023 № 1394. Виняток — послуги за пакетом первинної медичної допомоги.

Із 01.04.2024 до звіту можна буде включити лише ті медичні записи, у яких наявна інформація про місце надання послуг, що є в договорі. Медичні записи без інформації про місця надання послуг не увійдуть до звіту. Це правило не поширюється на послуги, надані за місцем перебування пацієнта або за межами медичного закладу.

2. НСЗУ не оплачуватиме діагностичні звіти без результатів проведеного обстеження/дослідження.

Медичні записи типу «діагностичний звіт» про надані амбулаторні медичні послуги, внесені до ЕСОЗ окремим медичним записом або в складі взаємодії, НСЗУ враховуватиме при віднесенні до відповідного пакета лише за наявності в діагностичному звіті результатів проведеного обстеження/дослідження.

Для того щоб зафіксувати інформацію про результати діагностики, необхідно внести дані в поле «Заключення лікаря» та/або у поле «Інтерпретація результатів». Також можна внести результати дослідження через створення спостереження і вкласти його в діагностичний звіт у разі наявності відповідного коду спостереження в ЕСОЗ.

НСЗУ наголошує, що до звіту про надані послуги за програмою медгарантій не увійдуть діагностичні звіти, які містять лише текстову інформацію «виконано», «проведено» тощо без додаткового зазначення результатів та/або опису заключення лікаря. 



Новини

26.04.24
З нагоди Всесвітнього дня охорони праці
25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей