Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

16.11.2018

Нарада з представниками Міністерства охорони здоров'я України

На базі КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня»  відбулась нарада, в якій взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України та медичної галузі нашого регіону. Голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України Благовещенська А.В. також взяла участь у нараді.

Однією з тем обговорення стала реформа системи охорони здоров’я на первинному рівні надання медичної допомоги, зокрема, у частині фінансування закладів.

Було зазначено, що на даний момент на Харківщині є позитивна динаміка впровадження реформи по всіх показниках – від умов оплати праці до матеріально-технічного зміцнення закладів. Сьогодні Харківський регіон є лідером в державі у питаннях відновлення медичної інфраструктури, будівництва нових сільських амбулаторій. Організовано  багато зустрічей з лікарями, під час яких надавали інформацію, обговорювали всі незрозумілі питання, разом знаходили варіанти рішень конкретних прикладних питань. Як результат – область сьогодні є лідером з підписання декларацій між лікарями та пацієнтами.

Центральним питанням зустрічі стало продовження реформи на вторинному рівні, яке розпочнеться з 2019 року. Зокрема, учасники наради обговорили важливі аспекти запровадження нового механізму фінансування амбулаторно-поліклінічної спеціалізованої медичної допомоги на підставі договорів з НСЗУ за принципом «оплата за послугу». впровадження електронної медичної картки (з січня 2019-го) та електронного лікарняного (з липня 2019-го), перехід на адміністрацію програми «Доступні ліки» через НСЗУ з квітня 2019 року тощо.

За підсумками обговорення учасники зустрічі підготували напрацювання та пропозиції фахівців медичної галузі Харківщини до Міністерства охорони здоров’я щодо впровадження реформи на вторинному рівні.