Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

16.11.2018

Зустріч представників Всеукраїнських галузевих профспілок з заступником міністра фінансів

У рамках доопрацювання проекту Державного бюджету України на 2019 рік та врахування у ньому профспілкових пропозицій у Міністерстві фінансів України відбулась нарада голів Всеукраїнських галузевих профспілок із заступником міністра фінансів Юрієм Джигиром та керівниками структурних підрозділів Мінфіну.

Голова Профспілки працівників охорони здоров'я України Коваль В.М. взяла участь у нараді.

Відкриваючі нараду заступник Голови ФПУ Олександр Шубін акцентував увагу на позиції профспілок щодо необхідності підвищення у проекті основного кошторису на наступний рік соціальних гарантій і стандартів, які, як вважають профспілки, є низькими.

Зазначено, що після проведення робочих зустрічей, що відбулись на виконання доручень Прем’єр-міністра України В.Гройсмана і Віце-прем’єр-міністра П.Розенка, де обговорювались профспілкові вимоги до Уряду, ВР і роботодавців, необхідно знати, чи можливе протягом наступного року поетапне збільшення прожиткового мінімуму, зарплат і пенсій?

Було підкреслено, що профспілки виступають за впровадження на державному рівні сталої практики, яка б могла забезпечити слідом за зростанням цін і тарифів автоматичне підвищення соціальних стандартів. Це сприятиме макроекономічній стабільності: динаміці зростання ВВП, розвитку споживчого попиту, а також прогнозованому реагуванню економіки на підняття цін і тарифів.

Урядовці відповіли готовністю продовжувати соціальний діалог у режимі проведення спільних нарад для пошуку рішень щодо подальшого розвитку галузей економіки, бюджетної сфери, реформування освіти, медицини та ін.

 



Новини

25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
24.04.24
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей