Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

11.10.2019

Представники обласного комітету взяли участь у навчальному семінарі

На виконання постанови Виконкому Об'єднання профспілок Харківської області від 17 вересня 2019 року № В-53-4 та з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю і Міжнародного дня боротьби ́ з бідністю Об'єднання профспілок Харківської області провело навчальний семінар-тренінг «Актуальні питання із захисту прав працюючих, контролю за виконанням колективних договорів, галузевих, територіальної та інших угод».

Заступник начальника відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Головного управління Держпраці в Харківській області Капуста Світлана проінформувала громадських інспекторів праці про порядок проведення інспекційних відвідувань, основні порушення трудового законодавства та штрафні санкції за їх наявність. Увага приділялась виконанням умов колективних договорів.

На сьогодні нагальне та актуальне питання є несвоєчасна оплата листків непрацездатності та вимоги до заповнення листків непрацездатності, роботи комісій соціального страхування та штрафні санкції в разі неправильного оформлення протоколів і листків непрацездатності. До учасників семінару відповідну інформацію донесли начальник відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області Гребенщикова Ірина та заступник начальника відділу страхових виплат і матеріального забезпечення Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області Локтіна Альона.

У серпні та вересні поточного року внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів». Тому, з великою зацікавленістю була заслухана інформація заступника начальника відділу соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення Хорошко Ганни про порядок реєстрації колективних договорів в області з урахуванням зазначених змін.

Під час дискусії учасники семінару-тренінгу торкнулися питань розвитку соціального діалогу з представниками центральних органів влади, дотримання роботодавцями вимог галузевих угод, акцентувавши увагу на не допущенні прийняття Трудового Кодексу, «який буде дуже ліберальним для роботодавця».

 

 



Новини

17.04.24
Для яких категорій працівників є обов’язковим медичний огляд
16.04.24
Внесено зміни до Порядку реалізації ПМГ у 2024 році
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей