Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

10.12.2019

Відбулась зустріч голови Харківської ОДА Кучера О.В. з медичним активом Харківської області

Голова обласної галузевої Профспілки Благовещенська А.В., голови районних комітетів Профспілки та первинних профспілкових організацій взяли участь у зустрічі губернатора Кучера О.В. з медичним активом області, що відбулась на базі Харківського національного медичного університету.

В своєму виступі голова обласної організації Профспілки зупинилась на проблемних питаннях низького рівня оплати праці, зокрема щодо наявної «зрівнялівки» в оплаті праці кваліфікованих та некваліфікованих працівників; кадрового забезпечення галузі охорони здоров'я;  недопущення порушень законодавства про працю, масових скорочень працівників у процесі формування мережі єдиного госпітального округу; належного фінансування закладів охорони здоров'я, в т.ч. медичних науково-дослідних установ регіону; покращення матеріально-технічної бази та комп’ютеризації ЗОЗ.

В свою чергу голова Харківської ОДА запевнив присутніх щодо налагодження конструктивного діалогу між керівництвом області та працівниками охорони здоров’я Харківського регіону. А також повідомив, що вже найближчим часом в області буде створено Госпітальну раду.