Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

01.04.2020

Нарада щодо організації протиепідемічних заходів

Відбулась зустріч голови ХОДА  Олексія Кучера з керівниками лікарень Харківського регіону, які прийматимуть пацієнтів з СOVID-19. Також участь у заході взяли представники обласного й міського департаментів охорони здоров'я та головна державна санітарна лікарка Харківської області Любов Махота.

Були  обговорені потреби та нагальні питання роботи медичних закладів, які готуються надавати допомогу хворим при погіршенні епідситуації. Наголошено на необхідності оперативного надання інформації про потреби закладів у медичних препаратах, засобах індивідуального захисту тощо.

Голова ХОДА повідомив, щодо вирішення питання про підвищення заробітної плати лікарів, які залучені до боротьби з епідемією коронавірусу. Також  зазначив, що на рівні центральних органів влади вирішується питання запровадження другого етапу медичної реформи у закладах, які прийматимуть пацієнтів з СOVID-19. Оскільки вони не зможуть повноцінно функціонувати та наповнювати бюджет, директори лікарень просять відтермінувати для них реформу на час пандемії.