Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

18.05.2020

Звернення Голови ФПУ до Прем'єр-міністра

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо врегулювання проблемних питань галузі охорони здоров’я.

У зверненні він порушив досі не врегульовані на державному рівні питання щодо порядку встановлення, повноти та своєчасності виплати доплат медпрацівникам, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірусну інфекцію. А також звернув увагу глави Уряду на те, що всупереч чинному законодавству, Генеральній угоді, Профспілка працівників охорони здоров’я України  на галузевому рівні практично усунута від участі в розробці та погодженні відповідних нормативно-правових актів. Внаслідок цього приймаються не виважені державні рішення, які призводять до порушення прав медичних працівників. 

У цьому зв’язку СПО об’єднань профспілок попросив Прем’єра дати доручення Міністру охорони здоров’я України провести термінову зустріч з представниками профспілок медичної галузі – суб’єктами Генеральної угоди за участі керівництва СПО з питань налагодження взаємодії соціальних партнерів, покращення ситуації в сфері охорони здоров’я та забезпечення соціально-трудових  прав працівників галузі. 

 



Новини

25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
24.04.24
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей