Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

25.05.2020

Щодо атестації лікарів та провізорів на час карантину

22 травня відбувся брифінг Ірини Микичак, заступника міністра охорони здоров’я України, в ході якого було повідомлено, що у рамках боротьби з епідемією COVID-19 Міністерством зареєстровано в Міністерстві юстиції України наказ щодо перенесення атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням або підтвердженням звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст», а також перенесення атестації чи підтвердження кваліфікаційної категорії на період дії карантину. Відповідний наказ згодом буде оприлюднено на сайті МОЗ України.

Також усі лікарі, задіяні в протидії COVID-19, отримають по 50 балів до безперервного професійного розвитку, необхідних для присвоєння кваліфікаційної категорії.

Ліцензовані іспити «КРОК» для студентів-медиків та інтернів відбудуться в другій половині червня з дотриманням протиепідемічних заходів.

І. Микичак повідомила, що МОЗ ініціює внесення змін до законодавства, з метою дозволити професорам, доцентам, клінічним ординаторам займатися медичною практикою, які з впровадженням другого етапу медичної реформи втратили таку можливість.

Заступник міністра охорони здоров’я України зазначила, що в Україні не достатньо введено галузевих стандартів, у тому числі протоколів лікування та табелів матеріально-технічного оснащення. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ, яким затверджено табель матеріально-технічного оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Стосовно проблем, які виникли з впровадженням другого етапу медичної реформи, І. Микичак зазначила, що на сьогодні у пацієнтів викликає обурення те, що не в усі пакети медичних послуг входять 100% забезпечення медикаментозним лікуванням. Крім того, оскільки у рамках реформи лікарні отримують гроші за пролікований випадок, то у зв’язку з пандемією COVID-19 вони недоотримують фінансування через відсутність пацієнтів.

  



Новини

26.04.24
З нагоди Всесвітнього дня охорони праці
25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей