Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

03.07.2020

Представник обласної галузевої Профспілки взяла участь у міжвідомчій нараді

Заступник голови обласної галузевої Профспілки Пустовойт Т.Б. взяла участь у міжвідомчій нараді щодо вирішення проблемних питань при інфікуванні на коронавірусну хворобу медичних працівників. Предствники Головного управління Держпраці у Харківській області, Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, Управління Фонду соціального страхування України в Харківській області, НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ та керівники лікувально- профілактичних закладів міста Харкова та Харківської області обговорили проблемні питання, що виникають під час заходів контролю Головного управління Держпраці у Харківській області.

Заходи проводяться на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 25.05.2020, відповідного доручення Голови Державної служби України з питань праці щодо своєчасного подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників на СOVID-19, об’єктивність проведених розслідувань випадків гострих професійних захворювань медичних працівників, пов’язаних з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування на коронавірус SARS-CoV-2; виплати заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Під час засідання були зазначені шляхи взаємодії Управління Держпраці з присутніми на нараді установами та медичними закладами.