Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

30.12.2020

Вакцинація від COVID-19 медичних працівників відбудеться в першу чергу

Багаторівнева кампанія з вакцинації проти  COVID-19, яка має розпочатися у 2021 р., охопить щонайменше 50% населення країни.

Вона триватиме протягом 2021–2022 рр. та проходитиме у 5 етапів:

-      Перший — передбачає вакцинацію людей із критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, які виконують критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Йдеться про медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою в умовах стаціонару, та військових, які беруть участь в ООС. На цьому етапі планується охопити приблизно 355 тис. людей.

-      Другий — вакцинація людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги. Планове охоплення на другому етапі становитиме приблизно 2,3 млн людей.

-  Третій — вакцинація людей із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Планове охоплення: приблизно 7,2 млн людей.

- Четвертий — вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Планове охоплення: приблизно 11 млн людей.

- П’ятий — вакцинація інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп. Йдеться про людей віком до 59 років без супутніх захворювань. Планове охоплення: приблизно 19 млн людей.

 

За інформацією МОЗ України

 



Новини

17.04.24
Для яких категорій працівників є обов’язковим медичний огляд
16.04.24
Внесено зміни до Порядку реалізації ПМГ у 2024 році
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей