Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

22.01.2021

Підвищено посадові оклади працівникам бюджетної сфери

20 січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», якою підвищив розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня до 2670 гривень. А з 1 грудня – до 2893 гривень.

         Посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери підвищено на 17,6 %, оскільки відповідно до постанови № 1298 посадові оклади повинні розраховуватись виходячи з розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Зазначене підвищення здійснено з метою збереження співвідношення між посадовим окладом працівника 1 тарифного розряду та мінімальною заробітною платою на рівні 44,5%. Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата становить з 1 січня 6 000 грн, а з 1 грудня – 6 500 грн.

         Окрім того, керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери доручено забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

 



Новини

25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
24.04.24
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей