Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

19.08.2022

Експертні медичні групи розпочали роботу над Програмою медичних гарантій-2023.

Перші засідання робочих груп відбулися за напрямами “Екстрена медична допомога” та “Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії”. 

У складі робочих груп - лікарі, представники МОЗ, Національної академії медичних наук, ВООЗ, керівники закладів охорони здоров’я, провідні фахівці відповідних галузей медицини, а також представники громадських та пацієнтських організацій.

Загалом, 307 експертів працюватимуть над оновленням умов закупівлі у 2023 році медичних послуг для держави. Вони надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку. 

Екстрена медична допомога
На першому засіданні за напрямом “Екстрена медична допомога” експерти працювали над удосконаленням специфікацій та вимог до пакету послуг. За підсумками сформували проміжний варіант умов закупівлі та обсягу медичних послуг за даним напрямом.

Серед питань, які обговорили експерти - забезпечення перевезення пацієнтів між закладами охорони здоров’я за наявності медичних показань та за потреби медичного супроводу. Акцентували на основних станах, що вимагають не тільки  супроводу, а й гарантованого надання  медичної допомоги  під час транспортування пацієнтів.  Також обсудили питання дотримання  клінічних маршрутів у відповідній адміністративно-територіальній одиниці та принцип екстериторіальності при наданні допомоги.  

Окрему дискусію викликало питання, щодо наявності резервної оперативної диспетчерської у разі технічних проблем у центральній оперативній диспетчерській. 

Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії 

Під час обговорення вимог до пакету, експерти обмінялися думками щодо важливості додання скринінгу на проблемне вживання або зловживання алкоголем та провадження інтервенцій, спрямованих на скорочення або зупинку вживання алкоголю. Це потрібно для якісного лікувати пацієнтів, які  мають психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання опіоїдів. Відповідно потрібно обов’язково забезпечити діагностику та лікування супутніх розладів, пов’язаних із вживанням алкоголю.

Експерти робочих груп мають опрацювати оновлені проєкти специфікацій та умов закупівлі, за результатами першого засідання, та надати свої експертні висновки. 



Новини

25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
24.04.24
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей