Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

23.11.2022

Медичні установи Харківщини отримали понад 50 генераторів

Медичні установи Харківщини отримали понад 50 генераторів різної потужності.

Всі заклади, які мають реанімації та операційні забезпечені генераторами.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максима Хаустова, генератори надавали лікарням МОЗ України, ХОВА, міжнародні медичні організації та волонтери. Лікарні мають достатній запас палива і при вимкненні електропостачання готові одразу перейти на резервне живлення від генераторів.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочої наради з керівниками департаментів назвав пріоритетною роботу щодо забезпечення медзакладів теплом та альтернативними джерелами живлення. Кожен медзаклад має перелаштовувати систему та бути готовим до роботи в умовах повного блекауту. Мова йде про забезпечення теплом, водопостачанням та додатковими альтернативними джерелами живлення. Наразі всі медичні заклади, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, забезпечені генераторами. Необхідно бути готовими до найгірших сценаріїв, коли світла може не бути по кілька днів, а лікарні повинні продовжувати функціонувати та рятувати найголовніше — життя людей. 

МОЗ спільно зі Світовим банком розпочали проєкт із закупівлі ще додаткових 1100 генераторів, які в стислі терміни мають з’явитися в українських лікарнях. Ще 170 генераторів для медзакладів надасть ВООЗ.  



Новини

27.03.24
Новий порядок призначення, перерахування страхових виплат
26.03.24
Із 1 квітня НСЗУ змінює умови оплати медпослуг
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей