Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

22.12.2022

Під час війни МОЗ видаватиме паперові лікарняні

До кінця війни та три місяці після її завершення ЗОЗ в окремих випадках видаватимуть лікарняні у паперовому вигляді. МОЗ підготувало відповідний проєкт наказу.

Спільний представницький орган профспілок оприлюднив проєкт наказу МОЗ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України».

На період воєнного стану та впродовж трьох місяців з дня його скасування МОЗ пропонує видавати листки непрацездатності у паперовому вигляді, якщо:

— потрібно продовжити й закрити листок непрацездатності, який видали до 01.10.2021;

— сплив строк, коли лікар може внести зміни до медвисновку про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків електронної системи охорони здоров’я (далі — Реєстр);

— виникли технічні проблеми, через які неможливо передати дані між Електронним реєстром листків непрацездатності (далі — Е-реєстр) та Реєстром та, як наслідок, понад сім днів з дати створення медвисновку про тимчасову непрацездатність не можна сформувати е-листок непрацездатності, — до усунення цих проблем;

-зупинили доступ користувачів до центральної бази даних е-системи охорони здоров’я;

-пацієнт порушив строк звернення, щоб продовжити тимчасову непрацездатність, якщо:

— це сталося через обставин непереборної сили;

— на дату, коли пацієнт звернувся по медичну чи реабілітаційну допомогу, він залишається непрацездатним, що підтверджують результати експертизи та висновок лікуючого лікаря.

 Е-медичний висновок формуватимуть лише тим пацієнтам, які мають ідентифікаційний код або позначку про відмову від нього. Медвисновки, які вносять до Реєстру, лікар має підписати кваліфікованим е-підписом.

За інформацією СПО профспілок 



Новини

26.04.24
З нагоди Всесвітнього дня охорони праці
25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей