Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

26.12.2022

Наступного року запрацює система моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами

Для того, щоби покращити доступ до медичних послуг та підвищити ефективність використання бюджетних грошей, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) презентувала нову систему моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами.

Моніторинг в НСЗУ – це безперервне відстеження відхилень у діяльності закладів від умов договору. А також – вжиття заходів для усунення відхилень. До нового процесу моніторингу будуть тісно залучені міжрегіональні департаменти НСЗУ. Сам моніторинг поділятиметься на автоматичний та фактичний. 

Автоматичний моніторинг – це аналіз даних в електронній системі охорони здоров’я для виявлення помилок та шахрайства. Такий моніторинг відбувається постійно на основі затверджених алгоритмів.

Фактичний моніторинг поділяється на плановий і позаплановий, які своєю чергою можуть здійснюватися через запит інформації та документів або у формі моніторингових візитів. Предметом позапланового моніторингу є конкретна проблематика за певним напрямом медичної допомоги. Наприклад, забезпеченість персоналом, обладнанням, невідповідність показникам доступності чи якості.

Плановий моніторинг проводитиметься кожні 6 місяців. Це комплексний моніторинг за певними індикаторами. Він може мати форму документального моніторингу або моніторингового візиту.

Впровадження нової системи моніторингу у 2023 році відбуватиметься у 2 етапи:

  • 1 етап – запуск планового моніторингу за пріоритетними напрямами (інсульт, інфаркт, пологи, неонатальна допомога);
  • 2 етап – запуск моніторингу електронних медзаписів.

Також заплановане впровадження публічних індикаторів (дашбордів) якості надання медичної допомоги за основними пріоритетними напрямами. 

До кінця січня 2023 року планується розробити індикатори якості за напрямом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». А розроблення публічних дашбордів за індикаторами інсульту та їхнього щомісячного оновлення – у першому кварталі 2023 року.  

 



Новини

17.04.24
Для яких категорій працівників є обов’язковим медичний огляд
16.04.24
Внесено зміни до Порядку реалізації ПМГ у 2024 році
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей