Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

09.01.2023

Держлікслужба нагадує про порядок утилізації ліків, термін придатності яких минув

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській обл. (Держлікслужба) нагадує, що згідно з наказом МОЗ України від 24.04.2015 р. № 242 ліки, термін придатності яких минув та які не підлягають подальшому використанню, набувають статусу «відходів».

Надалі вони передаються для утилізації або знешкодження суб’єктам господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

Суб’єкти господарювання, які мають ліки, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких препаратів на утилізацію або знешкодження.

Інформація про передачу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, для утилізації або знешкодження подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною у додатку 2 до наказу № 242.

Враховуючи викладене, Держлікслужба звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність надання вищевказаної інформації до територіального органу Держлікслужби, а також обов’язкового подання докладних пояснень щодо причин та джерел утворення відходів лікарських засобів.

За матеріалами dls.gov.ua 



Новини

25.04.24
28 квітня – Всесвітній день охорони праці
24.04.24
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
усі новини

Фотодокументи



Гала-концерт лауреатов областных отраслевых фестивалей